tisdag 27 september 2011

det blev i alla fall klart i september

Nu nerklippt
sega varpen slut
rosengång väcker tankar
Nu dags för annat.

söndag 25 september 2011

Mitt virrvarr

Det kommer nya idéer titt som tätt och till slut blir det ganska virvlande i tankebanorna. Röran som finns runt omkring mig skulle behöva ställas i ordning.

Jag vet att det röriga utanför är en spegling av det innanför. Inte alltid lika lätt att gilla läget för jag gillar inte oredan.
Dock; mitt i röran kom den där badrumsmattan till som jag tänkt på i flera år. Det är slutet på denna sega varp jag hållit på med väldans länge.
Katten har varit den första att inviga badrumsmattan fylld av rosengångsringar vävda av en gammal morgonrock! Hoppas den blir skön att gå på.

Och så var det den där rosengångsmattan som satte mig på prov. Först blev det bara "myrornas krig" som sagt som var tvunget att bli bortplockat. Tur det.
Ibland ångrar jag mig bittert när jag inte plockat upp, men nu gjorde jag det och ...

...fram kom en massa ringar i gult,svart/ brunt och grönt på både grön botten och svart/brun.
Under tiden vävstolen matat fram några meter rosengång har även jag varit iväg till Borås och Väv 2011. Det var verkligen roligt att gå runt på försäljningsmässan och lockas till inspiration och inköp. Bland annat införskaffade jag kardborrar som Svensk Ull beredning ab sålde i sin monter. Väldigt roligt var det att prata med kvinnorna som tagit över efter Morjärv. Jag blev sugen på att väva plädar. Men då måste jag först skaffa en bredare vävstol det duger inte med 135 cm då.
Alldeles betagen blev jag bland allt annat av vävnaderna i Dalarns Hemslöjds monter.